L’EVANGELI DE JOAN: ESTIMEU-VOS ELS UNS ALS ALTRES TAL COM JO US HE ESTIMAT. [Curs 2021-22]

L’evangeli de Joan és diferent dels altres tres evangelis. Jesús hi fa llargs discursos que, d’entrada, semblen obscurs, esotèrics, difícils d’entendre. Malgrat aquesta dificultat és l’evangeli que més difusió va tenir en els primers segles del Cristianisme. El papir amb text del Nou Testament més antic que coneixem conté un fragment de Joan.

Joan és l’evangeli que presenta Jesús com a Déu d’una forma més clara i explícita i, alhora, és l’únic evangeli en que Jesús mostra la seva vulnerabilitat plorant. És l’evangeli on les dones hi tenen més protagonisme i és el que va costar més d’incloure en el cànon. És l’evangeli més teològic. 

El seu símbol és l’àliga (noteu que a la imatge del s. VIII que il·lustra el curs més aviat sembla un ànec). En aquest curs estudiarem l’evangeli capítol a capítol i ens aturarem en algunes de les seves principals aportacions teològiques.

IMPARTIRÀ EL CURS:    Gna. Teresa FORCADES, OSB / Metgessa i Teòloga

DATES: 16/X — 30/X — 4/XII — 15/I — 12/II — 12/III — 2/IV — 14/V — 11/VI

HORARI: de 10:00h a 12:30h, distribuït de la següent manera

  • 10:00-11:00 Classe
  • 11:00-11:45 Treball de grup (també es podrà fer individualment)
  • 11:45-12:30 Discussió conjunta

PREU: presencial o per streaming 380€ / matrícula online en diferit 190€

INSCRIPCIÓ: https://monestirsantbenetmontserrat.com/cursos/

NOTA IMPORTANT: Si voleu quedar-vos a dinar el dia del curs (preu no inclòs), heu de fer la vostra reserva escrivint directament a: hostatgeria@monestirsantbenetmontserrat.cat