Cursos i tallers

Tallers d’E.F.T.

IMG_4019

L’E.F.T. (Tècnica d’alliberament emocional) té un component MECÀNIC fix i un component VERBAL que cal adaptar a cada persona. Treballarem en grup la part mecànica (percussió amb els dits de determinats punts d’acupuntura) i es podran demanar persones VOLUNTÀRIES per exemplificar amb casos concrets la part verbal (com donar nom als problemes i com identificar-ne l’arrel).

La durada del Taller és d’un sol dia, a escollir entre les dates proposades al calendari del curs.

Teologia Feminista de la Trinitat

6a0120a610525c970c0133f1f9c372970b-800wiEn el decurs dels darrers trenta anys s’ha produït un renaixement de la teologia trinitària que cerca d’aprofundir una imatge de Déu intrínsecament unida a la diversitat i a l’acció intradivina, i fins i tot a la noció d’esdevenir o de desenvolupament: té Déu un ‘cos’ després de la resurrecció de Crist que no tenia abans d’ella?; si és que sí, quina mena de cos és aquest i com es relaciona amb el nostre? El curs explorarà aquestes qüestions mitjançant la lectura de teòlogues feministes contemporànies com ara CatherineLaCugna, Mary Daly, Elizabeth Johnson, Sarah Coakley i Karen Baker-Fletcher, entre d’altres.

[Imatge – Autor: William Blake (1757-1827); poeta i pintor]

La durada del curs és d’octubre a juny, un dissabte al mes.

La Revolució, avui

Català RocaL’objectiu del curs no és desautoritzar la noció de revolució sinó desmitificar-la de manera que serveixi d’esperó per a una acció social responsable. A partir del pensament de SimoneWeil, el curs analitzarà la necessitat d’una ruptura amb el sistema socioeconòmic i polític actual que demana ser contínuament actualitzada. Aquest pensament queda recollit en la frase: ‘farem la revolució i després, l’haurem de tornar a fer’. Analitzarem, entre altres: la crítica de Weil al marxisme, la crítica a la noció de dret i a la noció de persona, la seva anàlisi de la força com a contrària a la llibertat, la noció d’opressió per la funció i la noció d’arrelament en contrast amb els nacionalismes excloents.

[Drets d’imatge – Autor: F. Català-Roca. La gitaneta. Barcelona, c. 1953 © Fons Fotogràfic F. Català-Roca – Arxiu Fotogràfic de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.]

La durada del curs és d’octubre a juny, un dissabte al mes.